Catering w naszym wydaniu to smaczna kuchnia prosto z serca.

 

Cały czas udoskonalamy nasze menu, aby sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów. Łączymy smaki świata z tradycyjnymi polskimi przepisami tak, aby każdy mógł poczuć prawdziwą przyjemność z jedzenia.Naszym mottem jest: swojsko i do syta.

Nasz catering:

Oferowane przez nas usługi cateringowe kierowane są przede wszystkim do Klientów biznesowych. Gale, imprezy promocyjne, eventy firmowe, szkolenia, konferencje… to tylko kilka typów imprez, które jesteśmy w stanie obsłużyć profesjonalnie. Dzięki nam, każdy organizowany przez Twoją firmę event nabierze odpowiedniej oprawy, a Goście zapamiętają go pozytywnie. Zdecyduj się na VIP catering z nami, a na pewno będziesz w 100% zadowolony z efektów!
 

Profesjonalny catering dla firm

 
Zapewniamy kompleksową obsługę na najwyższym poziomie. Obsługujemy wszelkiego rodzaju eventy firmowe – zarówno te kameralne, przeznaczone dla kadry pracowników, jak też bardzo ekskluzywne i nastawione na promocję. Naszą ofertę zawsze dopasujemy do Twoich oczekiwań i potrzeb biznesowych.
 

Dlaczego my?

 
Nasza oferta cateringowa dla firm jest bardzo szeroka i zawsze szyta na miarę. Klienci, których interesuje VIP catering mogą liczyć na:
• menu dostosowane do charakteru imprezy,
• potrawy przygotowane z najwyższej jakości składników z dbałością o oprawę estetyczną,
• profesjonalną i kompleksową obsługę – kucharzy, kelnerów oraz menadżerów, którzy skoordynują cały event,
• możliwość aranżacji sali i jej zaopatrzenie – dysponujemy własną, nowoczesną wypożyczalnią sprzętu gastronomicznego.

Przykładowe menu na imprezę plenerową

Dania z grilla:

Kiełbasa wiejska
Biała kiełbasa grillowa
Karkówka marynowana w przyprawach
Żeberka wieprzowe w sosie barbecue
Szaszłyk drobiowy z kolorowymi paprykami
Łosoś z masłem czosnkowym
Warzywa grillowane
Ziemniaki z masłem czosnkowym
 

Sałatki: 

Surówka colesław
Pomidory ze śmietaną, serem i czosnkiem
Mix sałat z sosem winegret
Dodatki:
Pieczywo
Ogórki małosolne/kwaszone
Smalec ze skwarkami

Sosy:

Ketchup
Musztarda
Czosnkowo-jogurtowy
Tzatzyki
Koperkowy

Przykładowe menu na uroczyste przyjęcie

Przystawki zimne:

Łosoś na zimno z przyprawami
( soczyste kawałki wybornych ryb tworzące wyjątkową kompozycje smakową w lekkiej aksamitnej galarecie )
Roladki drobiowe ze szpinakiem
( roladki z kurczaka nadziewane szpinakiem i pestkami dyni, gotowane w pysznym sosie )
Schab po warszawsku
( pieczone plastry schabu nadziewane delikatnym farszem)
Półmiski wędlin wiejskich
( szynka bohuna, karkówka pieczona, boczek staropolski, pasztet z gęsi )
Smalec swojski

Dodatki:

Pieczywo w szerokim asortymencie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony
Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, keczupowo – majonezowy

Bufet sałatkowy:

Sałatka tropikalna
( wędzone piersi z indyka, słodka kukurydza, plastry ananasa w zalewie, dresing słodko-majonezowy )
Sałatka wiosenna
( pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek, jajko, groszek, sałata, sos vinaigrette )
Sałata grecka
( sałata lodowa pokrojona w paseczki z dodatkiem sera feta, świeżych warzyw-papryka, pomidor, ogórek, oliwki – czarne, zielone w pysznym sosie ziołowo-czosnkowym )

Bufet gorący:

Gołąbki rybne
( podawane w kapuście włoskiej faszerowane dorszem z dodatkiem warzyw w sosie na bazie wina białego wytrawnego )
DeVolay nadziewany wiejskim masłem
( filety z kurczaka podane ze świeżo przygotowanym sosem z pomidorów doprawionym oregano )
Pieczony schab karkowy
( schab pieczony z grzybami i pieczarkami w sosie maślano-pieczeniowym )
Polędwiczki wieprzowe
( polędwiczki lekko wysmażone podawane w sosie z ziół )
Golonka po bawarsku
( golonka wieprzowa opiekana podlewana piwem )
Kapusta po staropolsku
( kapusta kwaszona zasmażana z dodatkiem kminku i wina wytrawnego )
Karotka
( marchewka „baby” w delikatnym sosie maślanym )
Warzywa blanszowane
Kopytka domowe

( kopytka smażone na złocisty kolor )
Ziemniaki opiekane w ziołach

Desery:

Sałatka owocowa
( banan, pomarańcza, ananas, gruszka, jabłko podane w delikatnym słodkim syropie tropikalnym z bitą śmietaną )
Ciasta Polskie
Deski serów pleśniowych i twardych

( bogaty wybór serów pleśniowych oraz twardych podanych na deskach z owocami suszonymi, orzechami i świeżymi winogronami )

Napoje – bez limitu:

Kawa rozpuszczalna
Herbata Lipton, Early Gray
Wybór herbat owocowych
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Ciężko pracujesz i nie masz czasu na to, by codziennie spędzać wiele godzin w kuchni? Chcesz, by Twoja rodzina każdego dnia mogła cieszyć się smacznymi, ładnie podanymi i zdrowymi posiłkami? A może organizujesz eleganckie przyjęcie i potrzebna Ci pomoc specjalistów?

Catering do domu – co oferujemy?

Jeśli chodzi o catering domowy, STUDIO CATERING zapewnia pełen zakres obsługi. Skorzystaj z naszej oferty zarówno, jeśli potrzebne Ci jednorazowe wsparcie np. podczas organizowania przyjęcia domowego, jak i jeżeli szukasz stałych dostaw posiłków. Możemy zaoferować:

obsługę cateringową domowych przyjęć – zarówno dostarczenie gotowych potraw, jak i obsługę kelnerską czy kucharza na miejscu,
obsługę imprez plenerowych – np. urządzanych w ogrodach etc., z możliwością przygotowania grilla i więcej,
codzienną dostawę posiłków – np. dla osób będących na diecie, czy niemających czasu na samodzielne przygotowanie obiadu.
Bez względu na to, w jakim zakresie potrzebna Ci jest pomoc, nasz catering do domu zawsze będzie dobrą decyzją.

Specjaliści od cateringu

Wybierając nasze usługi cateringowe, możesz liczyć na ofertę dopasowaną w pełni do Twoich preferencji. Zapewnimy Ci:

menu szyte na miarę – możesz wybrać dania spośród tych, które zaproponujemy, lub poprosić nas o przygotowanie czegoś zupełnie innego,
dania dopasowane do specjalnych potrzeb związanych z odżywianiem – możemy przygotować dania fit, dla dzieci i starszych czy też inne, zgodnie z zaleceniami dietetycznymi,
sprawnej i fachowej obsługi – zawsze spełnimy Twoje oczekiwania,
atrakcyjnych stawek współpracy – u nas jakość zawsze łączy się z konkurencyjnymi cenami.

Przykładowe menu na wesele

Danie I

Krem z pieczarek z grzankami
Rosół z makaronem
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
Cielęcina pieczona w estragonie
Ziemniaki puree
Wybór surówek

Danie II

Boeuf strogonow
Bułeczki

Danie III

Schabowy smażony na złoto
Kapusta zasmażana z kminkiem
Ziemniaki z koperkiem
Surówka colesław

Danie IV

Barszczyk czerwony z uszkami

Sałatki

Warzywna polska
Francuska
Śledziowa

Przystawki zimne

 

Śledź w oleju z cebula
Rolmops
Matyjas w śmietanie z antonówką
Róże z łososia z zielonym pieprzem i cytryną
Różki z szynki Babuni ze szparagami w delikatnej galarecie
Ryba po grecku
Tymbaliki drobiowe z cytryną
Jajka faszerowane w trzech smakach i kolorach

Pieczyste i wędliny

Schab karkowy pieczony z czosnkiem
Boczek w majeranku
Salami
Kabanosy
Pasztet z kaczki
Polędwica sopocka
Bekon wędzony

Warzywa i pikle

Ogrody warzywne z ziołowymi dipami
Pomidor z cebulka i szczypiorkiem
Ogórek konserwowy
Pieczarki marynowane
Papryka w occie

Dodatki

Pieczywo mieszane
Owoce sezonowe i cytrusowe
Masło

Sosy

chrzanowy, jogurtowy, tatarski

Napoje (bez ograniczeń)

Coca-cola
Fanta
Sprite
Woda gaz./nie gaz.
Soki owocowe
Kawa
Herbata

Ciasta

Szarlotka w dwóch smakach
Sernik z brzoskwinia
Sernik wiedeński
Kopa
Mini ciasteczka w papilotach
Owoce w czekoladzie (opcjonalnie)

Tort weselny

Tort śmietanowy wielopoziomowy dekorowany owocami.

Kanapki dekoracyjne (2 szt. / os.) z:


łososiem norweskim wędzonym i grecką limonką
węgierskim salami w towarzystwie czerwonej papryki
kurczakiem pieczonym, pomidorkiem koktajlowym i kiełkami lucerny
pastą jajeczną i szczypiorkiem
pastą tuńczykową, kaparami i świeżymi warzywami

Bufet sałatkowy:

Sałatka meksykańska
(trzy rodzaje fasoli, żółty ser, groszek, zielony, świeży ogórek, dresing czosnkowy)
Sałatka włoska
(jarzyny gotowane na parze, groszek zielony, dresing ostry)
Sałatka waldorf
(pieczona wołowina, marynowany por, bakalie, dresing ziołowo – winny)
Sałatka z rukoli i cykorii
(rukola, mix sałat kolorowych, cykoria, szczypiorek, sos vinaigrette)
Sałatka brokułowa
(brokuły, różnokolorowe papryki, ogórek świeży, dresing ziołowy)
Sałatka z avocado
(avocado, melon, ogórek świeży, dresing miodowy)

Bufet gorący:

Polędwiczki wieprzowe z grzybami
(polędwiczki wieprzowe duszone w śmietanie z grzybami leśnymi)
Trylogia pierogów

Desery:

Patera owoców filetowanych
Kompozycja ciast polskich

Napoje:

Kawa rozpuszczalna
Herbata Lipton, Early Gray
Wybór herbat owocowych
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Manager Lokalu: +48 723 523 285
Restauracja: +48 32 449 20 80
e-mail: kaczuszkadzika@gmail.com

© 2018 All rights Reserved. Design by Katoteka